Alexander de Leeuw

Alexander, de naam van de Grote koning van Macedonië, op oude munten steevast afgebeeld met een leeuwenscalp. De Macedonische leeuw is niet alleen het symbool van dit machtige rijk, maar ook van het huis van Nassau, oranje, en oer-Nederlands. Als het sterrenbeeld leeuw flirt je met het leven, trots, gemotiveerd, rechtvaardig en veerkrachtig. Een geboren leider. En een groot liefhebber van de Zuid-Afrikaanse bush, waar de leeuw de scepter zwaait. Is het toeval dat de betekenis van de naam van je zoon, Damian, ‘leeuwentemmer’ betekent? (portret van Alex Stil, 2018)

jouw verhaal in een realistisch portret

Wanneer je een foto zou maken van jouw verhaal, hoe ziet die er dan uit? Of hoe breng je het bijzondere ontmoetingsverhaal in beeld van jou en je geliefde? Of van je dochter of zoon, die nu al een verhaal apart is…? Het gezamenlijke verhaal van het geweldige stel dat 50 jaar getrouwd is, in voor- en tegenspoed. Of misschien het leerzame verhaal van oma of opa, wiens levenslessen en -ervaring van onschatbare waarde zijn voor de volgende generaties. Elk verhaal is waardevol, om te delen met de wereld om je heen of met de mensen die er toe doen.

Een ‘foto’ van je verhaal
Als portretoloog vertaal ik het bijzondere verhaal van jou, of van degene die je wil laten portretteren, naar een persoonlijke foto – in woord,  in beeld, of in beide, in elk geval iets dat je zo treffend mogelijk karakteriseert. Niet zomaar een standaard portretfoto, maar een expressief, persoonlijk, uniek en intrigerend portret dat vragen oproept of juist antwoorden geeft. Dat je laat lachen, of misschien wel tot nadenken aanzet.

Ik heb me gespecialiseerd in fotorealistische afbeeldingen, omdat ik daarmee je verhaal zo kan weergeven dat het net een foto lijkt, als iets dat echt is gebeurd. Ik werk met grafiet- en houtskoolpotloden, en met Derwent coloursoft kleurpotloden op zuurvrij, 270 grams papier in verschillende formaten en kan daarmee elk verhaal voor je uitbeelden. Een werkelijk gebeurd verhaal, of een fantastisch verhaal vol symboliek, of misschien een verhaal over de toekomst… De ‘foto’ brengt jouw unieke verhaal zo realistisch mogelijk tot leven.

hoe ziet de foto van jouw verhaal er uit?

anne@portretoloog.nl